Statsforvaltningen

Statsforvaltningen

Statsforvaltningen er den instans, som hjælper Jer med at finde frem til den aftale der passer bedst til Jeres situation. Hvis I har svært ved at finde frem til en fælles løsning, kan Statsforvaltningen lave rammerne for samværet for Jer. Det er dog altid bedst, selv at forsøge at blive enige.

Det er muligt at kontakte Statsforvaltningen på telefon. Her vil du komme igennem til Infocenteret, som vil vejlede dig ud fra generelle problematikker. Er din situation lidt mere kompliceret, kan du i nødstilfælde komme til at tale med den juridiske bagvagt. Man kan ikke ringe direkte til sin sagsbehandler i den lokale Statsforvaltning, men du kan sende en mail og adressere den med sagsnummeret i emnefeltet og så vil den blive ekspederet videre til den sagsbehandler der sidder med din sag.

I Statsforvaltningen arbejder flere faggrupper. Mødelederen er jurist og den børnesagkyndige er enten psykolog eller socialrådgiver.

Hvis du ønsker at Statsforvaltningen skal starte en sag vedr. samvær med dit barn for første gang, så skal du udfylde kontaktskemaet. Du kan finde kontaktskemaet her.

Hvis I før har været til møde i Statsforvaltningen, så skal du udfylde ansøgningsskemaet som du finder her.

Inden du sender en af de ovennævnte blanketter til Statsforvalntingen, så er du velkommen til at kontakte en rådgiver, for at snakke din situation igennem, for at få andre øjne på sagen. Læs også gerne det nedenstående, som omhandler de tilbud der gives i Statsforvaltningerne i Danmark.